UZBUNA U SUSJEDSTVU: Bosna i Hercegovina „krade“ Hrvatskoj nogometaša rođenog u Zagrebu, veliki talent Dinama dobio poziv selektora "Zmajeva"

Dok ne nastupi za seniore moći će birati između Hrvatske i BiH, no najbitnije mu je da bude reprezentativac.

  • Sport

  • 27. Okt. 2021  

  • 1

Dino Mizić (18), nogometaš Dinamovih juniora koji ima tri nastupa za Hrvatsku U15 reprezentaciju, ali nijedan za U17, dobio je poziv za U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Selektor BiH je bivši stoper Veleža Ivica Barbarić, koji je prepoznao talent i mekanu Mizićevu lijevu nogu te mu poslao poziv za kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske (10.), Republike Irske (13.) i Crne Gore (16. novembra).

Mizić je rođeni Zagrepčanin, visok 185 cm, igra s obje noge, izvodi prekide, najbolje se slaže u paru s Dominikom Braunom, a BiH-državljanstvo je dobio po ocu Ismaru, rođenom u Bihaću. Dok ne nastupi za seniore moći će birati između Hrvatske i BiH, no najbitnije mu je da bude reprezentativac.

Sudeći po mišljenju onih koji gledaju sve utakmice mlađih kategorija Dinama, bila bi šteta da se Hrvatska odrekne takvog potencijala, pišu zagrebačke „Sportske novosti“, napominjući kako Hrvatski nogometni savez talente traži po dijaspori, ali u svome dvorištu izgleda da bolje vide susjedi iz BiH

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...