ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI IZ ITALIJE: Nezapamćene poplave pogodile Siciliju, ima mrtvih, sve je pod vodom...

Nažalost, nevrijeme odnijelo svoju drugu poznatu žrtvu, poginuo je 53-godišnji muškarac.

  • Hronika

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Dvoje ljudi je poginulo na Siciliji tokom vrlo rijetke ciklonske oluje, mediteranskog uragana koji se najčešće naziva 'medicane'. Ne radi se o pravom uraganu, već obliku hibridne ciklona koji već danima uzrokuje haos na jugu Italije. 

 

Dijelovi Sicilije i Calabrije primili su ekstremne količine oborina protekla dva i pol dana. Za manje od 48 sati u pojedinim mjestima izmjereno je nevjerovatnih 451,6 mm. 

 

To su područje pogodile rekordne poplave, a osobito je teško stradao grad Catania na Siciliji. Nažalost, nevrijeme odnijelo svoju drugu poznatu žrtvu, poginuo je 53-godišnji muškarac. Policija vjeruje da je poginuo u naletu vodene bujice, kada je izašao iz vozila i neuspješno pokušao pobjeći.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...