GOTOVO JE: Ronald Koeman više nije trener Barcelone, zamijenit će ga miljenik navijača...

Barcelona je poražena je u 11. kolu La Lige u predgrađu Madrida, domaći Rayo Vallecano slavio je 1:0 (1:0).

  • Sport

  • 28. Okt. 2021  

  • 0

Pogodak odluke postigao je 35-godišnji kolumbijski napadač, Radamel Falcao, koji je došao u ovaj klub prije mjesec i pol dana.

-Nevjerovatno je da nismo pobijedili! Stvorili smo mnogo prilika, nismo iskoristili kazneni udarac, niko neće na ovom terenu stvoriti toliko prilika kao što smo mi napravili! Užasno sam razočaran, nogomet je ponekad tako surov i tako prljavo udara... Nismo dobro ušli u utakmicu, nismo se snašli pod suparničkim pritiskom, ali sredili smo se nakon 15-ak minuta i od tada pa do kraja zadovoljan sam našom igrom. Bili smo superiorni i imali smo velike prilike, šest ili sedam u drugom poluvremenu, ali nismo postigli pogodak, govorio je trener Ronald Koeman za španjolske medije, a na upit nedostaje li mu golgeter, ovako je odgovorio:


-Golgeter? Pa Aguero je rođeni strijelac, a Depay je po sezoni zabijao 15-20 golova, kazao je Koeman.

No, ispostavit će se kako je to bilo njegovo posljednje obraćanje u svojstvu trenera Barcelone.

Rano jutros, nakon sastanka predsjednika Barcelone Joana Laporte s Upravom kluba odlučeno je kako Ronald Koeman više nije trener katalonskog diva.

Ta će vijest obradovati milione Barcinih navijača širom svijeta, ali i našeg Miralema Pjanića koji se na ljeto vraća u redove Barcelone s posudbe u turskom Bešiktašu.

Prema informacijama vrlo dobro informiranog katalonskog novinara Ferrana Correasa, čije mišljenje prenosi i BBC-ev novinar Guillem Balague, plan uprave Barcelone je da Koemana naslijedi bivši igrač ovog kluba Xavi Hernandez, koji već nekoliko godina uspješno predvodi katarski Al-Sadd. Prema informacijama Correasa to će se desiti nakon reprezentativne pauze koja je na rasporedu sredinom idućeg mjeseca.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...