PREDSJEDNIČE, ŠTA JE OSTALO: Ruši se Galerija Aluminij u Mostaru, prostor u kojem su izlagali brojni velikani... (FOTO)

Galerija Aluminij je godinama održavala kulturne večeri grada Mostara raznovrsnim izložbama slikarskih i kiparskih radova.

  • Društvo

  • 28. Okt. 2021  

  • 1

U Ulici Kralja Tvrtka u Mostaru, na broju 11, jutros je započeto rušenje nekadašnje galerije Almunij čiji je vlasnik kompanija nekada svjetskoga glasa, a danas propali Aluminij.

Građevinski radnici već uveliko rade na rušenju zidova, stubova i ostalih konstrukcionih postavki unutar galerije. Nekadašnja galerija, sada je hrpa cigli, komada srušenih zidova i armature.

altFoto: HMS

Nekadašnje radno vrijeme Galerije od 7-20 h za sada je prekinuto, za stalno.

Galerije Aluminij je ugasila i svoju web stranicu i profile koji su nekada građane obavještavali o nadolazećim izložbama i promocijama.

altFoto: Arhiva

Galerija Aluminij je godinama održavala kulturne večeri grada Mostara raznovrsnim izložbama slikarskih i kiparskih radova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...