KATASTROFALNA VIJEST: Bh. plivač i evropski viceprvak suspendovan na dvije godine zbog…

Šokantna vijest za bh. plivača

  • Sport

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 0

Svjetska plivačka federacija, FINA, objavila je užasne vijesti za Jovana Lekića. Naime, bh. plivač i evropski juniorski viceprvak na 400 metara slobodnim stilom suspendovan je zbog dopinga na dvije godine. 

Lekić je osvojio srebro na 400 metara slobodnim stilom i bronzanu medalju na duplo kraćoj dionici na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Rimu, ali nakon toga je saznao užasne vijesti.

Lekić je na ovom takmičenju poslije finalne utrke testiran, a rezultati su pokazali da je bio pozitivan na zabranjenu supstancu, higenamin. 

Podsjetimo, suspenzija za Lekića kreće do 26. oktobra ove godine, a ističe 25. oktobra 2023. godine, ali još uvijek nije poznato da li će mu biti oduzete medalje, piše Oslobođenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...