OSMANOVIĆ O SCHMIDTOVOM OBRAĆANJU: “Ne sumnjam da će povući određene poteze…”

Osmanović je danas Schmidta upitao da li će koristiti Bonske ovlasti, a kako je kazao, očekivao je dobijeni odgovor.

  • Mini market

  • 28. Okt. 2021  

  • 0

Zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH Adil Osmanović pozdravio je potez Visokog predstavnika u našoj zemlji da govori pred zastupnicima u PS BiH.

Osmanović je kazao da je Schmidt bio veoma otvoren za postavljanje pitanja, te da je dao određene odgovore.

"Vjerujem da je cijela bh. javnost pomono pratila obraćanje Christiana Schmidta i drago mi je da je dao određene odgovore na pitanja koja su postavili predsjednici kluba zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH. Vidim da je poslije imao posjetu Predsjedništvu i to je ustvari njegova nadležnost u skladu s Aneksom 10", kaže Osmanović za Hayat.

Osmanović je danas Schmidta upitao da li će koristiti Bonske ovlasti, a kako je kazao, očekivao je dobijeni odgovor.

"Nije eksplicitno odgovorio sa da ili ne. Obzirom da je on političar, nije diplomata, sasvim dovoljno je rekao da će djelovati onog momenta kada procijeni da se želi urušiti Ustavno-pravni poredak BiH, odnosno da se radi na kršenju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Drago mi je što mogu čuti da je u stalnom kontaktu sa međunarodnom zajednicom, prije svega sa centrima svjetske moći, gdje se donosi odluke i ne sumnjam da će povući određene poteze", poručuje Osmanović i dodao:

“Rekao je eksplicitno da Zakon koji je donesen u NSRS, Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, čime se želi poništiti institucija na državnom nivou, da to nije dobro, da Agencija za lijekove BiH je vrlo dobra i kvalitetna, da imamo mogućnost kontrole uvoza lijekova u BiH i da neće tolerisati da se na takav način uruše institucije koje su na nivou države BiH i koje su dosad pokazale da su sposobne”.

Pozdravio je posjetu Schmidta Predsjedništva BiH.

"Što se tiče njegovog današnjeg obraćanja, slažem se s njim, da nije nikakav način pokušati blokirati rad PS BiH, jer vi time pokazujete slabost. Ako imate određenih problema i nesuglasica, to je jedino mjesto na kojem izabrani zastupnici koje su birali građani, dođu i da otvore sve probleme i da na njih damo određene odgovore", kazao je između ostalog Osmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...