UŽAS U RANO JUTRO: Snažan zemljotres pogodio Balkan, epicentar 58 kilometara istočno od...

Potres te jačine mogao je izazvati manju materijalnu štetu u epicentralnom području.

  • Hronika

  • 29. Okt. 2021  

  • 0

Europsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je u petak jutro na istoku Albanije registriran potres jačine 4,4 stepeni po Richteru, s epicentrom 58 kilometara sjeveroistočno od Tirane, na dubini od 10 kilometera, koji se osjetio i u Sjevernoj Makedoniji.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopćio je da je u 8.10 sati registrirao potres srednje jačine, s epicentrom u Albaniji, prostorno 20 km zapadno od Debra u Sjevernoj Makedoniji.

Jačina potresa u žarištu iznosila je 4,5 jedinica Richterove ljestvice, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve ljestvice, objavljeno je na stranici Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Potres te jačine mogao je izazvati manju materijalnu štetu u epicentralnom području.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...