DRUŠTVENE MREŽE GORE: Gorica Dodik poslala poruku Gabrielu Escobaru, osvanuli stihovi hrvatske domoljubne pjesme...

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao je da je pozvao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, o povlačenju iz državnih institucija.

  • Mini market

  • 29. Okt. 2021  29. Okt. 2021

  • 4

"Lično sam obavio seriju telefonskih razgovora sa političkim liderima u BiH, a uskoro ću i ići u posjetu tom regionu", rekao je Escobar na saslušanju u Komitetu za vanjske poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa. 

On je, kako su prenijele agencije, naveo da je razgovarao i sa evropskim partnerima da i oni urade isto - da razgovaraju sa liderima političkih partija u BiH i da im sugeriraju da ne podrže politiku Milorada Dodika.

Nakon što je objavljena ova izjava, oglasila se Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika. 

"Zovi, samo zovi, opozicioni će sokolovi za te Srpsku prodati…", poručila je Gorica Dodik.

Gorica Dodik možda nije upućena, no pjesma "Oj Hrvatska mati" (poznata i kao "Zovi, samo zovi" po stihovima pripjeva), hrvatska je domoljubna pjesma nepoznatog autora iz 19. stoljeća. Nastala je u okvirima hrvatskog sveslavenstva i južnoslavenskih strujanja hrvatske politike u postilirskom i poslijepreporodnom dobu, a kasnije su je prepjevali i u Srbiji.

I danas nema veće proslave u Hrvatskoj, a da se na njoj ne zapjeva ista pjesma...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...