AMBASADA SAD-a: "Domaći političari snose odgovornost…"

..državne institucije moraju normalno funkcionisati

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2021  29. Okt. 2021

  • 4

U ambasadi SAD-a u BiH jučer je održan niz sastanaka sa bh. političarima koji su se odnosili na pregovore o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Ambasador Eric Nelson, američki diplomata zadužen za reformu Izbornog zakona Matthew Palmer, predstavnica Evropske unije Angelina Eichhorst te šef Delegacije EU Johann Sattler bili su domaćini domaćim političarima.

Iz američke ambasade su se oglasili danas na Twitteru poručivši da je "izmjena Izbornog zakona od ključne važnosti za funkcionalnost, stabilnost i osiguranje da se glasovi svih građana računaju".

Naglasili su da nedvosmisleno podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH te da su tu da podrže dijalog.

- Lokalni političari na kraju snose odgovornost da građanima daju vlast koju zaslužuju, uključujući normalno funkcionisanje državnih institucija i izgradnju međusobnog povjerenja - poručuju iz ambasade SAD-a.

Podsjetimo sastanci međunarodnih predstavnika i domaćih političara nastavljaju se i danas, a na redu su sastanci sa opozicionim predstavnicima stranaka iz FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...