ČETNIK U CRNOJ GORI POZIVAO NA UBIJANJE NOŽEVIMA: Evo na koliko je osuđen...

Okrivljeni je na svom Facebook profilu objavio ..."Ja sam spreman za Cetinje"

  • Regija

  • 29. Okt. 2021  

  • 5

Miloš Sekulić osuđen je danas u podgoričkom Višem sudu na 10 mjeseci zatvora zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Vesna Kovačević. Prema navodima presude, okrivljeni je na svom Fejsbuk profilu javnom podsticao na mržnju i objavio 18. avgusta 2021. godine, uvredljive riječi koje su prenijeli portali Vijesti i CDM.

Prilikom odmjeravanja visine zatvorske kazne sud je kao olakšavajuću okolnost cjenio i to što je okrivljeni Sekulić priznao krivično djelo.

Sutkinja Kovačević je podsjetila da je zakonom za ovo krivično djelo zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Okrivljeni je na svom Facebook profilu objavio ..."Ja sam spreman za Cetinje", ..."Drma mi se, drma mi se na šubari cvijeće, ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće. Svi na Cetinje, alo. Kapa se pripremila, dva, tri noža da ponesemo i boli nas uvo... Došlo je naših pet minuta".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...