IZNENAĐENJE IZ WOLFSBURGA: Volkswagenov SUV coupe uskoro stiže na evropsko tržište, pogledajte kako će izgledati…

Prvi SUV coupé marke Volkswagen na tržište stiže u segmentu malih automobila.

  • Auto

  • 31. Okt. 2021  

  • 0

Taigo je novi sportski crossover karoserije sa siluetom nalik coupéu. Zasnovan je na platformi MQB, a trebao bi biti cjenovno prihvatljiviji od nekih sličnih modela.

Volkswagen proširuje već postojeću ponudu kompaktnih modela Polo i T-Cross, koji se temelje na modularnoj poprečnoj platformi (MQB) i odlikuju pogonom na prednje kotače, trećom karoserijskom varijantom, koja je do sada bila gotovo isključivo rezervirana za više cjenovne kategorije vozila. Naziv novog modela je Taigo, a prvi je to Volkswagenov SUV coupé smješten u segmentu A0, a odlikuje se crossover stilom karoserije, povišenim položajem sjedenja, dok mu je stražnji dio izveden poput coupéa.

Kapacitet prtljažnika iznosi 438 litara, a Volkswagen će na tržište lasnirati model opremljen pogonom na prednje točkove, s  benzinskim TSI motorima. Njihova snaga iznosi 70 kW (95 KS), 81 kW (110 KS) i 110 kW (150 KS). Najveća brzina uz te pogonske varijante iznosi 183 km/h, 191 km/h i 212 km/h. Taigo na europsko tržište stiže krajem godine, a već su objavljeni i prvi videozapisi koji otkrivaju igled tog modela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...