METEOROLOG NEDIM SLADIĆ NAJAVIO IZNENAĐENJE: "Veći dio naredne sedmice protjecat će u znaku..."

Stiže dugo najavljivana promjena vremena.

  • Vijesti

  • 31. Okt. 2021  

  • 0

Meteorolog Nedim Sladić kazao je da se od temperaturne inverzije i maglovitih prijepodneva polako pozdravljamo već danas, kada će atmosferski pritisak početi slabjeti, a stabilnost atmosfere sa odmicanjem anticiklone prema istoku postepeno narušavati.

Ovo će početkom novembra nagovijestiti jaču promjenu vremena koju donosi produbljivanje doline u Đenovskom zaljevu sa sjeverozapada Europe i formiranje Đenovske ciklone u prizemlju, donoseći daljnji pad atmosferekog pritiska s kojim će jugo ojačati, a potom s odmicanjem ciklone prema istoku prognozira se i kiša, na jugozapadu i sjeverozapadu izgledno i obilnija.

-Veći dio naredne sedmice protjecat će u znaku promjenjiva i natprosječno topla vremena, pri čemu će i jutarnje i dnevne temperature biti i više nego ugodne – poslije ponedjeljka, jutarnje temperature od 7 do 16, a dnevne od 14 do 21 °C, najavio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...