„VRHUNAC UMNE I MORALNE IZOPAČENOSTI…“: Mustafa Cerić brutalno odgovorio beogradskom akademiku i bivšem diplomati…

Oštra reakcija Mustafe Cerića uslijedila je nakon istupa akademika Darka Tanaskovića u srbijanskim medijima.

  • Politika

  • 01. Nov. 2021  01. Nov. 2021

  • 10

Podsjetimo, akademik SANU Darko Tanasković kazao je kako Bakir Izetbegović sprema svoj nepovjerljivi džemat za mogućnost rata i nužnost da se još jednom patriotski brani Bosna, ali je spreman i da razgovara sa susjedima koje su on i njegovi istomišljenici proglasili agresorima.

- Imitira svoga babu, ali on to nije i iz mnogo razloga Bošnjacima u bitno izmenjenim vremenima i okolnostima - ne može biti. Ponajviše želi da učvrsti svoj ozbiljno poljuljani rejting i preporuči se, odnosno nametne, kao jedini reprezentativni predvodnik Bošnjaka i relevantni sagovornik za sva pitanja u vezi sa sudbinom BiH, rekao je Tanasković za „Večernje novosti“, te nastavio:

-Kada, pak, šalje pisma upozorenja EU i SAD, ukazujući na „katastrofalne posljedice koje bi nastale kao rezultat ostvarivanja pretnji Dodikovih političkih sledbenika iz RS-a“, Tanasković kaže da Izetbegović očekuje oštro reagovanje i konkretne vidove pritiska na RS, personalizovanu u „bauku“ zvanom Dodik.

Na način, dodaje, na koji se Zapad svojevremeno obračunavao sa „Miloševićem“, a zapravo sa srpskim narodom i njegovim legalnim i legitimnim, prije svega vitalnim interesima i zahtjevima da bude ravnopravno uvažavan, a ne prividno demokratski diskriminisan nametnutim mehanizmima pravnog i ucjenjivačkog nasilja. Poslije skoro tri minule decenije, kaže Tanasković, mogao bi to biti račun bez krčmara, kazao je Tanasković.

Nakon što je srbijanski profesor iznio salve kritika na račun lidera SDA i optužio ga ratnu retoriku, te se svrstao uz lidera SNSD-a Milorada Dodika, tražeći povlačenje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida i veličanju ratnih zločinaca, oštro je reagirao bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

-Senilni, mračni, potrošeni um samozvanog islamologa i srpskog ideologa negacije srpskog, dokazanag i na međunarodnom sudu pravde u Haagu punopravno presuđenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici Darko Tanasković bljuje iz svojih usta šejtansku vatru na Bosnu.

Jadni Tanasković brani dva konstitutivna naroda, Srbe i Hrvate, u Bosni od Bošnjaka, koji su, prema međunarodnom sudu pravde u Haagu, žrtve velkosrpskog i velikohrvatskog udruženog zločinačkog poduhvata.

No, vrhunac umne i moralne izopačenosti ovog pokvarenog šejtanskog tipa je osporavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.

Pa to je nemoralno i necivilizacijsko dno dna.

Nema dalje ispod toga mjesta ni u Danteovom infernu, poručio je Cerić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...