PROFESOR IVO GOLDSTEIN ODGOVORIO NA OPTUŽBE: „Da, imao sam u uredu Titov portret, Andrej Plenković mi nije…“

Dogovora oko novih veleposlanika između premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića još nema.

  • Regija

  • 01. Nov. 2021  

  • 6

No poznata su imena koja je predložio Milanović, a koja su sporna Plenkoviću. Među njima je ugledni profesor i bivši ambasador RH u Francuskoj Ivo Goldstein.

Gostujući u RTL-u Danas ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman rekao je da Milanović bespotrebno blokira dogovor, ali i da Vladi nisu prihvatljivi kandidati Ranko Ostojić, Mihael Zmajlović i Ivo Goldstein. I dok su se na Pantovčaku odlučili ignorirati poruke šefa diplomacije, oglasio se Goldstein.

- Točno je da sam u svom veleposlaničkom uredu za vrijeme mandata u Parizu držao manji portret Josipa Broza Tita. Vidio ga je i današnji premijer Andrej Plenković, za jednog od svojih posjeta Parizu. Nije mi ništa prigovorio, a da jest, sigurno bih o Titu promijenio mišljenje. Ovako, ostaje mi da se deklariram kao liberal i antifašist, pa da se i upitam – ima li za takve kao ja mjesta u hrvatskoj diplomaciji, kad već ima za osobe koje su za svojih kraćih ili dužih profesionalnih karijera promovirale proustaške stavove?, rekao je Ivo Goldstein.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...