DETALJI SA SUĐENJA ZA UBISTVO BANJALUČKOG BIZNISMENA SLAVIŠE KRUNIĆA: "Đukanović je dao pušku Kovačeviću"

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu potvrdio svjedok Đukanovićeve odbrane Sreten Popović koji je potvrdio da je zbog ovog slučaja dva puta saslušavan u policiji.

  • Hronika

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

"Optuženi Benedi Đukanović (53), nekoliko dana prije ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), dao je automatsku pušku Željku Kovačeviću koji je bio jedan od saučesnika u tom zločinu. Kovačević je ubijen u razmjeni vatre".

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu potvrdio svjedok Đukanovićeve odbrane Sreten Popović koji je potvrdio da je zbog ovog slučaja dva puta saslušavan u policiji. Osim Đukanovića za ubistvo Krunića i Pavlovića optuženi su Emilio Baldo (53) te bivši radnik Krunićeve firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić koga terete za pomaganje.

Terete ih i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu. Popović je kazao da je u ovom slučaju odmah nakon zločina dobio poziv za saslušanje, a drugi put nakon dva mjeseca.

"Tad sam praktično otet i bio zadržan u policiji od jutra do naveče. Kovačevića sam poznavao 30 godina, a Đukanovića znam 15 godina", rekao je svjedok Popović.

Ispričao je da je vidio kada je Đukanović kod kuće dao Kovačeviću automatsku pušku prije nego se desio zločin na 15 do 20 dana.

"Kovačević je rekao da mu treba puška za lov i Benedi mu je donio i dao, a on je stavio u auto", rekao je Popović i dodao da nije vidio odakle je Đukanović donio pušku.

Rekao je i da je išao u lov sa Kovačevićem koji je nosio automatsku pušku.

"Znam da je imao tri puške, jedna je "špagin", a druge dvije automatske. To je policija oduzela pola ili godinu prije njegove pogibije. Za to oružje je odgovarao njegov otac", rekao je Popović.

Prisjetio se da mu je Kovačević pričao da je sa njim u lov išao i Đukanović. Na pitanje odbrane kazao je da je kod Kovačevića vidio i pištolj koji je bio neispravan, te da zna da je on davao novac na kamatu.

Tužioca Snježanu Petković interesovalo je da li je Popovića neko zvao za svjedočenje, on je odgovorio da nije ni znao čiji je svjedok i da je dobio poziv od suda. Petkovićeva je svjedoka pitala da li osuđivan, a on je rekao "dva ili tri puta". Na prigovor da je presuđivan sedam ili osam puta, rekao je da je to moguće.

Odbrana se saglasila da se ranije izvedeni dokazi ne izvode ponovo zbog izmjena članova vijeća i ponovoljenog suđenja.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Đukanovića i Balda terete da su sa pokojnim Željkom Kovačevićem organizovali i pripremili zločin.

Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...