PORAZ VUČIĆEVIH MJERA: Oktobar 2021. je najcrnji mjesec u Srbiji od početka pandemije korone, preminulo je čak...

Broj umrlih na dnevnom nivou u mjesecu koji je za nama nije padao ispod 46

  • Regija

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

Oktobar 2021. godine ostat će upamćen kao mjesec u kome je, prema zvaničnim podacima, zabilježen najveći broj preminulih od posljedica koronavirusa u Srbiji – čak 1.721. U odnosu na prethodni mjesec broj umrlih je skoro udvostručen, a prosječan dnevni broj preminulih u oktobru je premašio 55, izvještava N1.

Broj umrlih na dnevnom nivou u mjesecu koji je za nama nije padao ispod 46, a posljednjeg dana oktobra broj žrtava smrtonosnog virusa dostigao je 65. Samo u posljednjoj oktobarskoj nedjelji covid-19 odnio je 446 ljudskih života, što je najveći broj smrtnih slučajeva na sedmičnom nivou od početka epidemije.

Najcrnji dan od početka epidemije koronavirusa bio je 4. decembar 2020. godine, kada je u Srbiji preminulo 69 osoba. Ukupan broj preminulih od posljedica covida je 9.955, a prva žrtva virusa u Srbiji bio je 59-godišnjak iz Kikinde, koji je umro 20. marta 2020. godine.

Treba napomenuti da rezervu prema zvaničnim podacima o broju umrlih od posljedica koronavirusa iskazuju čak i pojedini članovi Kriznog štaba, pa je tako epidemiolog Predrag Kon izjavio da "svakako ima više preminulih, skoro dva i po puta više, ali to može samo nakon obrade mortalitetne statistike, zašto se to ne radi, to je drugo pitanje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...