"NEPRISTOJAN JE...": Iz Vlade RS-a odgovorili na prozivke direktora Agencije za lijekove BiH

"Gdje vam je oprema kojom kontrolištete u laboratoriji i šta priznajte kao dokaz kvaliteta, čistoće kiseonika", navodi se, između ostaloga, u ovom saopštenju.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2021  

  • 0

"Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, u posljednje vrijeme na nepristojan način govori  u javnosti, banalizuje i pravi neumjesna poređenja i ponižava građane, ljekare i struku koji su uložili vanljudske napore u borbi sa pandemijom i u zaštiti života naših građana", saopštili iz Vlade RS, poručivši Zolaku da nema potrebe da se u svojim, kako kažu, nepristojnim izjavama, obraća predsjedniku Vlade RS.

"Raspitajte se i zatražite mišljenja šta o vašim odlukama i odlukama Agencije, na čijem ste čelu, misle i kako komentarišu ljekari u UKC RS i u našim bolnicama u RS-u. Kako komentarišu, šta misle o  kvalitetu, važnosti kiseonika i vašim odlukama, da li ste im pomogli ili odmogli u pandemiji, da li ste ih ponizili", kažu u Vladi RS, upitavši Zolaka zašto nije uvažio i mišljenja predstavnika iz RS u Savjetu agencije i po čijem nalogu je izabrao da mu procedure i pravilnici budu važniji  od zdravlja ljudi.

"Gospodine Zolak, i ranije smo vam postavljali pitanja na koja ste izbjegavali konkretno odgovoriti i umjesto činjenica, konkretnih podataka, koristili ste se i dovijali nepristojnim političkim frazama.

Pozivamo vas da jasno, nedvosmisleno, tačno i činjenično odgovorite građanima u RS-u ko je kontrolisao kvalitet kiseonika do marta 2021. u RS-u, da li je to činila Agencija čiji ste vi direktor. Da li ste i zašto niste izuzimali uzorke kiseonika i kontrolisali kvalitet. Gdje vam je oprema kojom kontrolištete u laboratoriji i šta priznajte kao dokaz kvaliteta, čistoće kiseonika. Gdje se proizvodi kiseoniik, koje čistoće kiseonik se koristi u medicinske svrhe…. Sve su ovo pitanja od presudne važnosti da građani imaju valjane i tačne informacije na koje vi, gospodine Zolak, nikad niste konkrteno odgovorili", navodi se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...