OGNJEN BODIROGA KRITIKUJE DODIKOV REŽIM: "Put od Foče prema Šćepan Polju samo još jedno prazno obećanje vlasti u RS"


Dakle, novac koji je uložen u izgradnju glavnog projekta se baca i niko ne odgovara, a cijena skače sa 75 na 100 miliona evra”, napominje Bodiroga. 

  • Politika

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

"Zaista, da li vas je sramota povodom današnjeg predizbornog obećanja za puteve prema Šćepan Polju i Tjentištu kada i sami znate da od tog, kao i od prethodnih obećanja ove vlasti, nema ništa", upitao je Ognjen Bodiroga premijera Srpske Radovana Viškovića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića.

“Samo mali ljudi mogu potcjenjivati intelekt svog naroda i ponašati se prema svojoj naciji kao da je najgluplja na svijetu. Upravo se tako ponašaju premijer Višković i načelnik Opštine Foča Vukadinović”, poručio je potpredsjednik Srpske demokratske stranke. 

Bodiroga podsjeća da su se građani naslušali raznih obećanja o izgradnji ovih saobraćajnica koja nikada nisu realizovana. 

“Gospodo, kad je početak, a kad završetak radova”, pita Bodiroga. 

“U novembru 2023. direktor JP Putevi RS Milan Dakić izjavljuje da je glavni projekat gotov za put Foča-Šćepan Polje i da čekaju kredit od Svjetske banke od 75 miliona evra. Juče Višković izjavljuje da sve to pada u vodu i neki memorandum sa Kinom potpisuje za izgradnju ovog puta od 100 miliona evra.

Dakle, novac koji je uložen u izgradnju glavnog projekta se baca i niko ne odgovara, a cijena skače sa 75 na 100 miliona evra”, napominje Bodiroga. 

On je upitao da li možda premijer Višković i načelnik Vukadinović imaju i amneziju na obećanja Neđa Trninića, tadašnjeg ministara saobraćaja, koji je tvrdio da kreće izgradnja puta prema Šćepan Polju i da je Evropska banka za obnovu i razvoj obezbijedila kredit od 75 miliona evra. 

“Milorad Dodik u novembru 2021. izjavljuje da put Foča-Šćepan Polje nije na listi prioriteta Vlade Republike Srpske. U predizbornoj kampanji 2022. godine Dodik obećava ulaganje od 12 miliona KM za asfaltiranje 5,5 kilometara puta.

Načelnik Urbanizma iz Foče, Ranko Popović, u decembru 2022. izjavljuje da će do proljeća 2023. biti asfaltirano obećanih 5,5 kilometara i da će u toku 2023. biti asfaltirano i dodatnih šest kilometara!

Direktor Puteva RS Milan Dakić u novembru 2023. izjavljuje da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom za kredit od 75 miliona evra za put Foča-Šćepan Polje i da je glavni projekat urađen. Kako odjednom da sve pada u vodu“, kaže Bodiroga.

On je upitao koliko je rađeno glavnih projekata koji su propali i koliko je novca samo na idejne i glavne projekte utrošeno do sada. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...