GORAN ČERKEZ POTVRDIO LOŠU VIJEST: Punionica kisika je potpuno pod vodom...

“Federalno ministarstvo zdravstva je sa njima u kontaktu, imali smo kontakt sa Civilnom zaštitom i Agencijom za lijekove”, rekao je Čerkez.

  • Društvo

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 0

Punionica kisika Messer u Rajlovcu kod Sarajeva potpuno je pod vodom, potvrdio je za N1 Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva. Kazao je kako rade na pronalasku rješenje kako bi pronašli zamjensko postrojenje.

“Federalno ministarstvo zdravstva je sa njima u kontaktu, imali smo kontakt sa Civilnom zaštitom i Agencijom za lijekove”, rekao je Čerkez.

Navodi i da se radi na iznalaženju rješenja o zamjeni.

“Mi smo obavijestili sve krizne stožere da se vodi računa o racionalnoj upotrebi kiseonika”, naglašava Čerkez.

Inače, obilne padavine u Kantonu Sarajevo izazvale su brojne probleme. Veći dio KS nema struje, a nekoliko naselja je pod vodom i odsječeno. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...