KURTI ZA BRITANSKE MEDIJE: "Vučić se ponaša kao Njemačka..."

"Zašto se Srbija tako ubrzano naoružava? Za koga sve to kupuju?" - upitao je on.

  • Regija

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 2

Premijer Kosova Albin Kurti, u intervjuu za britanske medije izjavio je kako Srbija prijeti započinjanjem novog rata na Balkanu, u želji da od Zapada izvuče neke ustupke.

U intervjuu za The Daily Telegraph, Kurti je kazao kako se Vučić ponaša "kao Njemačka između dva svjetska rata". 

Upozorio je kako bi krize u Bosni i Hercegovini i na Kosovu mogle eskalirati, ukoliko Zapad ne shvati ozbiljno šta radi srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić.

Mislim da je definitivno opasnije nego ranije, žele se ponašati kao da su Njemačka između dva svjetska rata: "Ako nam nećete udovoljiti, izazvat ćemo još jedan rat", rekao je Kurti, prenosi Oslobođenje.

Govoreći o Srbiji kao generatoru mogućeg sukoba, Kurti je izjavio da je evidentno povećanje troškova te zemlje kada je u pitanju vojska.

"Zašto se Srbija tako ubrzano naoružava? Za koga sve to kupuju?" - upitao je on.

Britanski novinari su ga upitali zbog čega "hladno" iznosi takve procjene, a Kurti je rekao kako sve govori na osnovu racionalnih analiza, a ne na osnovu nekih emocionalnih pretpostavki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...