DRAMATIČNO U ISTOČNOM SARAJEVU: "Ugroženo 400 domaćinstava, najvažnije je..."

Ćosić je novinarima izjavio da je u Trnovu specifično to što su na dva mjesta oštećene putne komunikacije koje će se morati brzo sanirati.

  • Društvo

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je najvažnije da u poplavama niko nije stradao na području grada i naveo da je 400 domaćinstava ugroženo, ali da voda nije ušla u sva domaćinstva.

Kada je riječ o stanju u Trnovu, on je naveo da se situacija u toj opštini smiruje, da je oštećeno od 70 do 100 domaćinstava, te da jedan poljoprivrednik ima štetu veću od 30.000 KM, jer su mu uništena sva grla stoke.

Ćosić je novinarima izjavio da je u Trnovu specifično to što su na dva mjesta oštećene putne komunikacije koje će se morati brzo sanirati.

Prema njegovim riječima, u kanjonu Krupca prema Kijevu privatni subjekti pokušavali su da utvrde saobraćajnicu da ne dođe do odrona, a policija je zabranila saobraćaj vozilima težim od 3,5 tone, prenosi Srna.

“U Trnovu je protekle noći bilo teško, ali danas je dosta bolje”, rekao je on i dodao da se treba odmah krenuti sa ispumpavanjem vode iz privatnh objekata i obezbijediti što veći broj isušivača.

Vršilac dužnost direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović istakao je da su danas pomoć opštini Trnovo dopremali preko Igmana zbog prekida putne komunikacije, ali je večeras saobraćaj ponovo uspostavljen.

Novitović je apelovao na građane na teritoriji grada Istočnog Sarajeva, ali i cijele Republike Srpske, da se preventivnim djelovanjem i razvijanjem svijesti mogu preduprijediti ovakve situacije i smanjiti štete.

Novitović je naglasio da predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, lokalne institucije, privredni subjekti žele da pomognu ugroženim opštinama i stanovništvu nakon što Republička uprava civilne zaštite dostavi izvještaj i plan za realizaciju aktivnosti.

“To pokazuje koliko lokalna zajednica i institucije Republike Srpske vode računa o cijelom prostoru Srpske i svakom građaninu”, poručio je Novitović.

On je rekao da veliku zahvalnost duguje i medijima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...