UPOZORENJE NA OPASNOST: Na poplavljenim područjima voda nanijela neeksplodirana ubojita sredstva

Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično.

  • Društvo

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 1

Nakon povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenisali su u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da bi ih u narednim danima moglo biti još više. 

alt

"Zbog toga upozoravamo građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo da isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite putem telefona broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefona broj 122. Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u
pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjuma mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva", saopćeno je iz FUCZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...