BIVŠA TRUMPOVA SARADNICA: "Ako opet postane predsjednik, slijedi noćna mora. Plašim se..."

Trump će "sigurno" uvesti neki oblik autokracije bude li ponovno izabran za američkog predsjednika 2024. godine.

  • Svijet

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 0

Bivša saradnica Donalda Trumpa upozorila je na "scenarij iz noćne more" ako bivši predsjednik Trump osvoji drugi mandat.

Alyssa Farah, bivša direktorica za strateške komunikacije Bijele kuće i pomoćnica predsjednika 2020., rekla je novinaru CNN-a Jakeu Tapperu da će Trump "sigurno" uvesti neki oblik autokracije bude li ponovno izabran za američkog predsjednika 2024. godine.

Svog je bivšeg šefa opisala kao "čovjeka koji je doveo američke institucije blizu točke sloma", navodi se u CNN-ovu isječku iz "Trumping Democracy: An American Coup".

Farah je dodala i da bi Trumpov drugi mandat mogao biti "vrlo drugačiji" te je priznala da se toga najviše "plaši".

"Postojale su stvari koje je želio učiniti dok je bio prvi put na vlasti, a koje su bile daleko izvan okvira onoga što bi američki predsjednik trebao moći učiniti. No često ga su ga njegove motivacija i nada da će ponovno biti izabran za predsjednika sprječavale da napravi neke stvari", rekla je Farah, prenosi Business insider.

Iznijela je i svoja očekivanja o tome što bi Donald Trump mogao učiniti drugačije u drugome mandatu, ako ga dobije. "Bilo da se radi o huškanju ministarstva pravosuđa protiv političkih protivnika, bilo da se radi o ograničavanju slobode medija, on bi zasigurno bio otvoren za korištenje vojske iz političkih razloga", rekla je.

Trump nije službeno najavio kandidaturu za 2024. godinu, ali je dao određene signale da bi se mogao kandidirati tokom posjeta u Iowi.

Njegov bivši šef kabineta, Mark Meadows, izjavio je prošle sedmice da bi se kladio u sav novac koji ima da će se Trump kandidirati za drugi predsjednički mandat.

Druga bivša dužnosnica Bijele kuće, Fiona Hill, koja je bila glavna stručnjakinja za Rusiju i njezinu politiku u mandatu Donalda Trumpa, nedavno je rekla da bi bivši predsjednik mogao pobijediti 2024. - ako odluči pobijediti. Kao i Farah, također ne predviđa sjajne stvari u drugom mandatu:

"Samo jedna ustavna kriza za drugom", rekla je Hill i dodala: "Čeka nas luda vožnja. Već smo u njoj."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...