TEŽAK UDARAC PREDSJEDNIKU HRVATSKE: Nakon što je otkriveno šta je ministar odbrane RH zabranio Zoranu Milanoviću, stigao je brzi odgovor…

Jučer su se predsjednik i premijer Hrvatske sastali s vojnim zapovjednicima na odvojenim pripremnim sastancima.

  • Regija

  • 09. Nov. 2021  

  • 1

Sinoć je objavljeno da je ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić prošle sedmice potpisao dokument kojim vojsci zabranjuje pružanje potpore Uredu predsjednika te zemlje bez ministrove suglasnosti, čak i kad je riječ o protokolarnim aktivnostima. 

S Pantovčaka su uzvratili da je odluka nezakonita i neustavna te da je to još jedan dokaz kako ministar odbrane bezočno zloupotrebljava svoje ovlasti.

Podsjetimo, danas se u Banskim dvorima održavaju sjednice Vijeća za odbranu i nacionalnu sigurnost Hrvatske. Službeno - tema je stanje u vojsci, no sjednice su zapravo sazvane zbog sukoba predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i ministra odbrane Marija Banožića.

Jučer su se predsjednik i premijer Hrvatske sastali s vojnim zapovjednicima na odvojenim pripremnim sastancima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...