SRBIJANSKA POLITIČARKA OBJASNILA: "Aleksandar Vučić čuva mural Ratka Mladića i pokazuje svoje pravo lice"

Pripadnici MUP-a Srbije tokom čitavog dana čuvaju mural Ratka Mladića.

  • Regija

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 0

"Vučićeva policija upravo drži građane blokirane između dva kordona posebne brigade policije u Njegoševoj ulici. Stotinjak nas je tu 'zarobljeno', ali i dalje nismo dobili objašnjenje zašto i po čijem naređenju policija sa tolikom posvećenošću čuva jedan zid", kaže za Direktno.rs Alisa Kockar, glasnogovornica Demokratske stranke, koja se nalazi na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, gdje je policija napravila kordnon i sprečava građane da priđu spornom muralu Ratku Mladiću.

"Nismo zaboravili da je Vučić nekada kao opozicioni poslanik pokušavao da od Narodne Skupštine napravi sigurnu kuću za Mladića, kao što je sada pružio sigurno utočište Kapetanu Draganu. Ipak, u nemogućnosti da i sada sačuva Ratka Mladića, Vučić čuva njegov mural i time pokazuje svoje pravo lice, lice čovjeka koji i danas stoji iz rečenice: 'Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana'", izjavila je Kockar.

Glasnogovornica Demokratske stranke je dodala da je "primjetno odsustvo pristalica zahrđale kašike (Vojislava Šešelja i radikala op.a.), kao i opravdano odsustvo Dijane Hrkalović i Velje Nevolje".

Podsjetimo, nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta, kada je aktivistiknja za ljudska prava, Aida Ćorović, jajima gađala mural. Tom prilikom, ona je privedena u PS Vračar, ali je ubrzo i puštena na slobodu.

Nakon toga, aktiviste koji su krenuli ka muralu Ratku Mladiću spriječio je kordon policije da mu priđu. Oni su inače došli da podrže aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović, nakon protestnog skupa ispred Doma sindikata.

Inače, pripadnici MUP tokom čitavog dana čuvaju mural Ratka Mladića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...