"SB" NA SJEDNICI VIJEĆA MINISTARA: Ministri iz RS-a bili protivi svih tačaka dnevnog reda (FOTO)

Kaže da je veoma značajno otvoriti politički dijalog i na ustavan način naći rješenja.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2021  10. Nov. 2021

  • 2

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da su na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH ministri iz Republike Srpske glasali protiv svih tačaka dnevnog reda.

- Te tačke su dobile negativno mišljenje. Shodno krizi koju je proizveo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i nakaradnih odluka Ustavnog suda BiH, naše ponašanje je bilo u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i drugih institucija RS-a - rekao je Košarac, piše Fena.

Kaže da je veoma značajno otvoriti politički dijalog i na ustavan način naći rješenja.

- Nećemo dozvoliti bilo kakve takve napade na ustavni kapacitet Republike Srpske. Cijenimo da je veoma značajno okupit se oko izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma. U tom kontekstu naše nastojanje jeste da takve zagarantovane ustavne vrijednosti, kakve je dao Aneks IV Dejtonskog sporazuma, vratimo Republici Srpskoj, smatrajući da to radimo isključivo demokratski, na legalan i ustavan način, a naše odlučivanje i kretanje na nivou Vijeća ministara bit će u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srspke - poručio je Košarac nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta, u fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...