KNEDLE NA OKO: Trebat će vam...

Možete ih poslužiti kao predjelo ili kao meze za društvo.

  • Gastro

  • 11. Nov. 2021  11. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

8 jaja

600 gr mljevenog pilećeg mesa

200 gr rendanih i ocijeđenih tikvica

1 čehna bijelog luka

1 kašika rendanog parmezana

1 kašika vegete

malo bibera, brašna, prezle i ulja

PRIPREMA:

1. Šest jaja tvrdo skuhajte i oljuštite.

2. Pileće meso pomiješajte sa jednim nekuhanim jajetom, tikvicama, vegetom i parmezanom. Po želji pobiberite i posolite.

3. U meso dodajte malo brašna.

4. Smjesu podijelite na šest dijelova. Oko kuhanog jajeta oblikujte smjesu u knedlu.

5. Zatim knedle uvaljajte u brašno, pa onda u preostalo jaje koje ste prethodno umutili.

6. Na kraju knedle umiješajte u prezlu.

7. Knedle pržite u dubokom ulju sve dok ne porumene.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...