SA SVJEŽIM ILI SMRZNUTIM VOĆEM: Napravite pitu od višanja na ovaj način...

Jednostavna je i ukusna, a ako ne volite višnje isprobajte je sa trešnjama ili šljivama.

  • Gastro

  • 12. Nov. 2021  12. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

Tijesto:

250 gr brašna

125 gr putera

50 gr šećera

1 jaje

mrvica soli

300 gr višanja

1 puding od vanilije

Posip:

180 gr brašna

100 gr putera

80 gr šećera

mrvica soli

½ praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Rukama utrljajte puter u brašno pa dodajte šećer i jaje.

2. Umijesite tijesto i utisnite u tepsiju.

3. Skuhajte puding sa sokom od višanja umjesto mlijeka pa pomiješajte sa višnjama i prelijte preko tijesta.

4. Puter sobne temperature umutite sa brašnom, šećerom i praškom za pecivo pa pospite preko višanja.

5. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 1 sat.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...