MILORAD DODIK ZA RTL HRVATSKE: "Milanović, Erdogan i Vučić su podržali moj prijedlog zajedničkog razgovora o BiH, samo je protiv Izetbegović, jer sluša Amerikance" (VIDEO)

"Sa Erdoganom sam pričao na istu temu kao i sa Milanovićem, i on je također spreman. Jedini koji ne daje saglasnost je Bakir Izetbegović, iz nekih svojih kalkulantskih razloga"

  • Politika

  • 12. Nov. 2021  12. Nov. 2021

  • 42

"Predsjednik Zoran Milanović je čovjek koji vrlo dobro poznaje situaciju u Bosni i Hercegovini i sa njim sam se nedavno sreo", rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru za hrvatski RTL. "On je voljan da podrži uređenje Bosne i Hercegovine sastavljene od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. To je zvanični stav hrvatske politike bez obzira o kojem se službeniku u njoj radilo, o predsjedniku Vlade, ili predsjedniku države". Dodik je rekao da je prije nekoliko dana razgovarao o prilikama u BiH i sa predsjednikom Turske Recepom Tayipom Ergoganom, a prije toga sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Mada su svi oprezni oko toga, ipak postoji konsenzus da se održi jedan duplo-trilateralni sastanak, znači gospoda Erdogan, Vučić i Milanović i nas trojica ovdje, u Sarajevu i da pričamo o tome kako bi se to moglo da uradi. Sa Erdoganom sam pričao na istu temu kao i sa Milanovićem, i on je također spreman. Jedini koji ne daje saglasnost je Bakir Izetbegović, iz nekih svojih kalkulantskih razloga".

Na novinarsko pitanje o kojim se razlozima radi, Dodik je odgovorio: "Ja nisam pričao sa njim, ali mogu da nazirem da ono što njemu kažu Amerikanci, on se tako ponaša. On misli da ovim prijedlogom neko pokušava da izbaci Amerikance, ali to nije tako. Ovo su bazični razgovori koji bi morali da budu postavljeni široko, široko interpretirani kako bi se moglo doći do odlučivanja".

(SB, RTL)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...