GRAFITI CVIJETA SREBRENICE OSVANULI U SRBIJI: “Mi, građani i građanke Beograda pamtimo 8.372 žrtve genocida" (FOTO)

Grafiti se sastoje od cvijeta Srebrenice u bijeloj i zelenoj boji, i natpisa “PAMTIMO” u bijeloj boji.

  • Društvo

  • 13. Nov. 2021  13. Nov. 2021

  • 2

Grafiti cvijeta Srebrenice nalaze se na više lokacija u Beogradu, u naseljima Dorćol, Vračar i Savski venac.

“Mi, građani i građanke Beograda pamtimo 8.372 žrtve genocida u Srebrenici. Sa gnušanjem odbacujemo zvaničnu državnu politiku glorifikacije ratnih zločinaca i negiranja genocida. Tražimo od predsednika republike Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da priznaju genocid, povedu institucije republike u smeru preuzimanja odgovornosti i poklone se žrtvama. Da se nikada i nikome ne ponovi Srebrenica! Smrt fašizmu!”, poručili su iz grupe građana Beograda.

Grafiti su ispisani u noći sa 12. na 13. novembar 2021. godine. Grafiti se sastoje od cvijeta Srebrenice u bijeloj i zelenoj boji, i natpisa “PAMTIMO” u bijeloj boji, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...