STANIVUKOVIĆ ISPRIČAO SVOJ SUSRET SA BORUTOM PAHOROM: "Razgovarali smo o važnim političkim pitanjima..."

Stanivuković je naveo da je to bila i prilika da dogovore posjetu Boruta Pahora Banjaluci.

  • Politika

  • 13. Nov. 2021  

  • 0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ocijenio je prijatnim susret sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom u Parizu.

“Razgovarali smo o važnim političkim pitanjima za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Predsjednik Slovenije prati stanje i političke procese u našoj zemlji, te podržava naš stav o očuvanju mira i stabilnosti Republike Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. Naša dužnost jeste da povezujemo naše gradove i države, da gradimo mostove prijateljstva i saradnje, jer samo na taj način možemo jačati naše odnose i na najbolji način predstavljati naše zemlje i narode, te se posvetiti ekonomiji, privredi, novim radnim mjestima i važnim infrastrukturnim projektima”, napisao je Stanivuković na svom Facebook profilu.

Stanivuković je naveo da je to bila i prilika da dogovore posjetu Boruta Pahora Banjaluci.

"S obzirom da obojica volimo trčanje kao vid rekreacije, dogovorili smo zajedničko trčanje jednog polumaratona u Banjoj Luci i Ljubljani", naveo je Stanivuković.

Susret sa predsjednikom Slovenije desio se u sklopu Pariskog foruma mira, gdje su boravili brojni lideri evropskih zemalja.

Među učesnisicima tog foruma bili su i gradonačelnici Banjaluke, Bijeljine, Mostara i Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...