DOLAZE LI BOLJI DANI ZA KLUB SA GRBAVICE: Ko je Eldin Diglišić, američki biznismen koji bi mogao preuzeti Željezničar?

Kako bi se klub u potpunosti zaštitio u ovom procesu, formiran je zvanični tim za pregovore koji će biti zadužen za daljnju komunikaciju s potencijalnim partnerom i rad na pronalasku održivog modela saradnje.

  • Sport

  • 14. Nov. 2021  14. Nov. 2021

  • 0

Rukovodstvo Skupštine FK Željezničar je objavilo da je primilo pismo namjere sa zvanično iskazanim interesom za uspostavljanje strateškog partnerstva između FK Željezničar i Eldina Diglišića,  izuzetno uspješnog bh. biznismena rođenog u Sarajevu s trenutnom adresom u Sjedinjenim Američkim Državama.

"U narednom periodu, pristupit će se procesu analize potencijalnog modela saradnje, a u tom procesu vršit će se razmjena podataka koja je striktno definisana ugovorom o povjerljivosti koji je u ime kluba potpisao predsjednik Skupštine Edin Cernica", pojasnili su iz FK Željezničar.

Kako bi se klub u potpunosti zaštitio u ovom procesu, formiran je zvanični tim za pregovore koji će biti zadužen za daljnju komunikaciju s potencijalnim partnerom i rad na pronalasku održivog modela saradnje.

"U slučaju pozitivnog ishoda pregovora, imenovani tim će prijedlog saradnje dostaviti delegatima Skupštine kluba na razmatranje i eventualno izglasavanje. Pregovarački tim sačinjavaju svi aktuelni predsjednici organa kluba, delegat iz Skupštine koji je koordinator Radne grupe za izradu Strategije kluba za period 2021 – 2025, jedan član te iste radne grupe i dugogodišnji sponzor kluba, jedan bivši predsjednik UO kluba, kao i predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar", istakli su.

Do sada, ovo je jedini formalno iskazan interes za uspostavljanje strateškog partnerstva s FK Željezničar koji je pristigao na osnovu javnog poziva koji je objavljen u sedmom mjesecu ove godine,  a na osnovu zaključka sa sjednice Skupštine kluba od 12. juna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...