ERDOGAN U ISTANBULU OTKRIO KARTE: „Imamo naše bespilotne letjelice, imamo naše naoružane bespilotne letjelice, a sada imamo i svoje jurišne…“

Erdogan je govorio u Kongresnom centru u Istanbulu na okupljanju u organizaciji turskog sindikata Memur Sen.

  • Svijet

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 3

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju kako je njegova zemlja u oblasti odbrambene industrije ušla u ligu divova, unatoč globalnim bandama koje su željele da Turska o njima ovisi, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio u Kongresnom centru u Istanbulu na okupljanju u organizaciji turskog sindikata Memur Sen.

Govoreći o uspjesima koje je Turska napravila u posljednje dvije decenije, Erdogan je poručio: "Iza svakog uspjeha koji smo postigli u posljednjih 19 godina kriju se vrlo ozbiljan trud, strpljenje, strategija i rad".

Kazao je kako je Turska uložila velike napore da podigne standarde demokratije te kako su njeni napori bili sabotirani provokacijama, državnim udarima i političkim ubistvima. Ipak, kako je kazao, nisu dozvolili da se njihov uspjeh zaustavi.

Dotakao se i uspjeha u oblasti odbrambene industrije.

"Imamo li naše bespilotne letjelice (IHA)? Imamo. Imamo li naše naoružane bespilotne letjelice (SIHA)? Imamo. Sada idemo na još jedan segment iznad. Imamo i svoje jurišne bespilotne letjelice Akinci", rekao je Erdogan te dodao:

"U oblasti odbrambene industrije ušli smo u ligu divova unatoč globalnim bandama koje su željele da o njima ovisimo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...