POTVRDIO VJEŠTAK SUDSKE MEDICINE: Završena obdukcija tijela tragično preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja

Obdukcija će pokazati uzrok smrti djevojčice, ali za potvrdu šta je dovelo do kome bit će potrebe dodatne analize.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 0

Obdukcija tijela dvoipogodišnje Džene Gadžun, koja je preminula uslijed teških komplikacija nakon operacije u jednoj privatnoj sarajevskoj klinici, čija medicinska oprema nije imala verifikovanu licencu za rad, završena je, a vijest je za Klix potvrdio vještak sudske medicine Nermin Sarajlić.

Za potvrdu šta je dovelo do teške kome tokom operacije bit će potrebne dodatne analize, istraga i vještačenja koju sprovode vještaci i tužitelji Tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa pripadnicima policije i inspektorima, dok će obdukcija pokazati uzrok smrti djevojčice.

Proteklih dana su izvršeni inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović", s ciljem rasvjetljavanja slučaja.

Iz Tužilaštva KS su rekli da će nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za liječenje i smrt djevojčice.

Podsjetimo, sinoć je stotinjak građana protestovalo ispred ordinacije "Bejtović" u Sarajevu u kojoj je operisana tragično preminula djevojčica. Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović koja nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad niti licencu Ljekarske komore KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...