PRIJEDLOG ZA RUČAK, SOČNE ĆUFTE: Savršene su uz...

(...) pire krompir ili rižu.

  • Gastro

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr mljevenog mesa

kg luka

2 krompira

čehna bijelog luka

kašičica mljevene paprike

kašika paradajz pirea

2 lista lovora

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk izrežite na kocke pa popržite na maslinovom ulju!

2. Dodajte lovor, paradajz pire i mljevenu papriku!

3. Dinstajte dok se luk ne raspadne!

4. Mljeveno meso pomiješajte sa bijelim lukom i kuhanim gnječenim krompirom!

5. Napravite ćufte i popržite dok ne porumene!

6. Poredajte u tepsiju i prelijte sosom od luka!

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni sat vremena!

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...