NEVRIJEME ZAHVATILO KANADU: Hiljade stanovnika evakuisano, klizišta i poplave uništile...

Za dva dana palo je kiše koliko obično padne tokom cijelog mjeseca, a prijavljen je jedan smrtni slučaj.

  • Svijet

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 0

U kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija hiljade ljudi prisiljene su da napuste svoje domove zbog katastrofalnih poplava uzrokovanih istorijskim padavinama, a u toku su brojne spasilačke operacije.

Dio Britanske Kolumbije, uključujući gusto naseljeno područje Vankuvera s 2,6 miliona stanovnika, odsječen je od ostatka pokrajine i Kanade jer su klizišta i poplave uništile ceste i pruge.

Mnoge zajednice, uključujući grad Merritt od 7.100 stanovnika, morale su se evakuisati jer je voda odnijela kuće, štale i druge zgrade.

Stanovnicima u ruralnim područjima Abbotsforda, s nešto manje od 150.000 stanovnika, koji pokušavaju spasiti krave, konje i kokoši, zvaničnici su rekli da "odustanu od spašavanja stoke" i odmah odu.

Za dva dana palo je kiše koliko obično padne tokom cijelog mjeseca, a prijavljen je jedan smrtni slučaj. Očekuje se da bi se broj nastradalih mogao povećati kada spasioci pretraže područje,  javlja Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...