ODLIČNA ZAMJENA ZA TELETINU: Napravite zdravi pureći gulaš na ovaj način

Probajte od tamnog mesa, bataka, napraviti gulaš!

  • Gastro

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr tamnog purećeg mesa isjeckanog na kockice

2 velika luka izrezana na kockice

mrkva izrezana na malo deblje kolutove

2 čehne bijelog luka izrezanog na listiće

kašika paradajz pirea

so, biber, chilli, lovor ili neki drugi začin po želji

PRIPREMA:

1. Puretinu ispržiti na nagloj vatri dok ne dobije zlatnu boju.

2. U tavi na kojoj se pržila dinstati mrkvu i luk.

3. Prebaciti sve u veću posudu, dodati začine, paradjz pire i litar vode.

4. Pustiti da se krčka polako, na tihoj vatri dok voda skoro skroz ne nestane.

5. Za bržu varijantu možete puretinu na kraju ubaciti u pretis i kuhati 20-ak minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...