POBRATIMSTVO ANTIVAKSERA U SEMIRU: Efendić, lider SBiH-a i načelnik Novog Grada, optužio Vladu Federacije BiH da se služi nacističkim metodama!?

Koga da pozove Fadil Novalić i drugi članovi Vlade Federacije BiH nakon što ih je Semir Efendić uporedio sa nacističkim ljekarom Mengeleom?

  • Mini market

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 7

Semir Efendić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik sarajevske općine Novi Grad, prvi je iole ozbiljniji političar na nekoj odgovornoj funkciji koji se javno deklarirao kao antivakser i usprotivio se najavi Vlade Federacije BiH o uvođenju Covid-propusnica.

Efendić je na svom Facebook profilu napisao da  "Fadil (Novalić) nema pravo tjerati ljude na vakcinaciju jer je to pitanje slobode svakog pojedinca". Silajdžićev nasljednik na čelu SBiH još je napisao:  "Segregacija ljudi po pitanju slobode kretanja i života kao da je skuhana u Mengelovoj kuhinji Trećeg Rajha"

(Efendić tokom studija u Maleziji nije (na)učio da se zloglasni nacistički ljekar nije zvao Mengel, nego mu je ime bilo Josef Mengele).

Pored toga što tvrdi kako bi Covid propusnice bile atak na slobode pojedinaca, Semir Efendić iznio je i svoj stav o efikasnosti vakcina koje se koriste protiv pandemije Covida-19, reciklirajući najprizemnije populističke antivakserske argumente.

Prema njegovom mišljenju, efekti postojećih lijekova (vakcina, valjda) "su nepouzdani i neprovjereni, jer koronu i dalje dobijaju i prenose i vakcinisani i nevakcinisani", te se "ne može prisilno sankcionisati ugrožavanjem prava na život i kretanje".

"S druge strane",  Efendić dozvoljava,  "svima koji žele da se vakcinišu to treba biti omogućeno jer su to pitanja ljudskih prava i sloboda koji su garantovani svim međunarodnim konvencijama".

Kada je ovih dana predsjednik Hrvatske Zoran  Milanović mjere Vlade Austrije u borbi protiv pandemije koronavirusa uporedio sa "nacističkom praksom", hrvatski veleposlanik je hitno pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova te zemlje da primi protestnu notu austrijskih vlasti. Koga da pozove Fadil Novalić i drugi članovi Vlade Federacije BiH nakon što ih je Semir Efendić uporedio sa nacističkim ljekarom Mengeleom? Možda da zovnu Osnivača SBiH Harisa Silajdžića na roditeljski sastanak da ga upozore da je njegov nasljednik ne samo ubica na cesti, nego da je opasan po život i kao pješak! 

(SB, Facebook) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...