U SARAJEVU PREKO NOĆI SKOČILE CIJENE PITA: Hoće li skočiti i cijene ćevapa?

Zeljanica i sirnica koje su po kilogramu koštale 10, sada su 12 KM, a krompiruša koja je koštala 7-8, sada košta 10 KM.

  • Ekonomija

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 1

U mnogim buregdžinicama u gradu sve vrste pita su u posljednjih nekoliko dana poskupjele prosječno za dvije konvertibilne marke po kilogramu, a uzrok tome jeste poskupljenje sirovina.

Naprimjer, za kilogram bureka u godini prije pandemije (2019) bilo je potrebno izdvojiti 10 do 12 KM. Sada je cijena u rasponu od 12 do 14 KM, a negdje je 1 kg sjeckanog bureka 16 maraka.

“U dogovoru smo odlučili da podignemo cijene, a glavni razlog jeste kao što znate poskupljenje ulja, brašna, a i narasla je nabavna cijena mesa”, kazali su iz jedne od buregdžinica.

Zeljanica i sirnica koje su po 1 kg koštale 10 KM, sZeljanica i sirnica koje su po kilogramu koštale 10, sada su 12 KM, a krompiruša koja je koštala 7-8, sada košta 10 KM.ada su 12 KM, a krompiruša koja je koštala 7 – 8 KM, sada košta 10 KM.

U obilasku i razgovoru sa vlasnicima buregdžinica uvjerili smo se da je došlo do primjetnog porasta cijena, prosto usljed poskupljenja osnovnih životnih namirnica više nisu mogli zadržati cijene koje su bile prije pandemije, piše Radiosarajevo.ba

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...