DRAMATIČNO PRED PRAZNIKE: Pali božićni ukrasi u trgovačkom centru, šestero povrijeđenih u... (VIDEO)

Na fotografijama objavljenim u  listu Bote der Urschweiz vidi se velik broj vozila hitne pomoći na mjestu nesreće i spasilački helikopter koji nadlijeće centar.

  • Svijet

  • 20. Nov. 2021  20. Nov. 2021

  • 0

Šestero kupaca u trgovačkom centru na istoku Švicarske povrijeđeno je u subotu kada su se sa stropa srušili božićni ukrasi, saopćila je policija.

Srušili su se nosači na kojima su bile velike kugle u boji i drugi božićni ukrasi.

Dogodilo se to u subotu poslijepodne u trgovačkom centru Mythenu, u Ibachu, u kantonu Schwyzu, rekla je područna policija, dodajući na Twitteru da je šest osoba povrijeđeno, a zgrada evakuisana.

Švicarski mediji pišu da su ukrasi pali u dijelu trgovačkog centra gdje se održavao božićni sajam.

"Odjednom sam čuo lomljavu", rekao je kupac, prenosi mrežna stranica Blick Daily. "Ljudi su bili u šoku".

Na fotografijama objavljenim u  listu Bote der Urschweiz vidi se velik broj vozila hitne pomoći na mjestu nesreće i spasilački helikopter koji nadlijeće centar.

Glasnogovornik policije Florian Grossman rekao je za list da su povrijeđeni prevezeni u bolnice u okolini.

Teško povrijeđena osoba prevezena je u bolnicu u drugom dijelu Švicarske, objavila je novinska agencija ATS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...