OVE SEZONE NOVO LICE BJELAŠNICE: Pogledajte kako će izgledati polazna stanica novog BX lifta (FOTO)

Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan BX lift, ove godine će biti više razloga da se takmičari i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.

  • Ekonomija

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 0

Kako bi unaprijedila postojeću infrastrukturu i ponudili novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI'84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone. Najavljeni radovi na izgradnji novog BX lifta u Olimpijskom centru "Bjelašnica“ uveliko napreduju, a za sve nestrpljive ljubitelje zimskih sportova objavljene su i prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkciji već sredinom decembra 2021.

Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan BX lift, ove godine će biti više razloga da se takmičari i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.

"Tim ZOI'84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22, kako bi našim korisnicima ponudili maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regionu. Trenutno finaliziramo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog BX lifta na lokaciji Babin do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu vještačkog osnježenja kompletne staze 'Kolijevka'. U procesu izrade je i novi SKI-DATA sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima“, kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI'84 za Klix.

Od ove sezone novo lice OC "Bjelašnica". Otkrivamo kako će izgledati polazna stanica novog „BX" lifta, koji će biti u...

Objavljuje ZOI'84 Olimpijski Centar SarajevoPonedjeljak, 22. studenoga 2021.

Na skijalištima Olimpijskog centra "Bjelašnica“ i „Igman“ završen je remont svih žičara i sistema vještačkog osnježivanja uz tehničku podršku stručnjaka sa najboljih evropskih skijališta. Uskoro je planirano puštanje u rad sistema vještačkog osnježenja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvoj sedmici decembra.

Kompanija ZOI'84 zadržala je cijene karata u pretprodaju na prošlogodišnjem cjenovnom rangu, kako bi zimske sportove i aktivan stil života učinili dostupnim što većem broju posjetitelja. Karte po akcijskim cijenama u pretprodaji, koje su i ove godine među najpovoljnijim u regiji, dostupne su do 30. novembra 2021. Između ostalih, cijena sezonske karte za najmlađe iznosi 200 KM, za mlade od 12 do 18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM. Karte su u prodaji na ski kasi Bjelašnica - Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra - ulaz F.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...