RAMIZ SALKIĆ UPOZORAVA: „Živimo otvoreni pokušaj provođenja secesije od dijela bosanskih Srba, koje predvodi Milorad Dodik…“

Povodom godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma oglasio se i potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

  • Društvo

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta Republika Srpska, na Twitteru je pokušao ukazati na probleme s kojima se Bošnjaci susreću 26 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma u bh. entitetu Republika Srpska.

"Mi danas, 26 godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma živimo otvoreni pokušaj provođenja secesije od dijela bosanskih Srba, koje predvodi Milorad Dodik.

Naša je obaveza, danas više nego ikada, da ukažemo da je Dejtonski mirovni sporazum dao mehanizme blokade i jedan cijeli entitet jednom narodu čije su vođe 1992. godine pokušale podjelu Bosne i Hercegovine, koji su kasnije presuđeni za teške ratne zločine i genocid", poručio je Salkić te dodao:

"Ukoliko se ova historijska nepravda ne otkloni, ukoliko se ova blokada nastavi ili se u budućnosti bude ponavljala ionako radikalizirano društvo će se dodatno radikalizirati do mjere da se neće moći kontrolirati čime će neminovno doći do ugrožavanja mira i stabilnosti", poručio je Salkić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...