RADNO U SARAJEVU: Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas glasa o Strategiji...

Za provođenje ovih ciljeva bit će odgovorna relevantna federalna i kantonalna ministarstva i nadležne institucije.

  • Politika

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Dom naroda Federalnog parlamenta danas će nastaviti 14. sjednicu, na kojoj će razmatrati Strategiju zapošljavanja u Federaciji, koja predstavlja platformu za reformske aktivnosti i mjere u Federaciji u oblasti zapošljavanja u periodu 2021-2027. godine.

Prema tome, utvrđena su četiri cilja koja se trebaju realizirati u narednih sedam godina. Tako se treba povećati lična zapošljivost i uskladiti vještine sa zahtjevima tržišta rada. Zatim, promovirati kapacitet preduzeća u privatnom sektoru za otvaranje formalnih radnih mjesta.

Treći cilj ogleda se u tome da treba uključiti osobe u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz efektivnije aktivne politike tržišta rada, a četvrti je cilj osnažiti upravljanje tržištem rada i povećati kapacitete za provođenje politike.

Za provođenje ovih ciljeva bit će odgovorna relevantna federalna i kantonalna ministarstva i nadležne institucije.

Također, u nastavku 14. sjednice delegati će se izjašnjavati još o četiri tačke, a to su Strategija upravljanja dugom 2020-2022. godina, Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacijskog plana sanacije, konzervacije, restauracije i revitalizacije Sarajevske čaršije, Prijedlog zaključka o utvrđivanju Programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH za razdoblje 2021-2024. godina i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru članova u Parlamentarnu komisiju odgovornu za reviziju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...