RAZGOVOR TURKOVIĆ I CAVASOGLUA: Turska čvrsto stoji na poziciji podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

Bilo je govora i o predstojećim diplomatskim aktivnostima te provođenju ranije dogovorenih projekata.

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 1

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, razgovarala je jutros telefonski sa Mevlutom Cavusogluom, ministrom vanjskih poslova Republike Turske.

Sagovornici su razmotrili brojna pitanja, uključujući i odnose dvije države, ali i aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana.

Ministrica Turković je upoznala turskog ministra o posljednjim dešavanjima u našoj državi, te upozorila na moguće posljedice nastavka blokade bh. institucija i reformskih procesa.

Bilo je govora i o predstojećim diplomatskim aktivnostima te provođenju ranije dogovorenih projekata.

Kako je istaknuto, Republika Turska čvrsto stoji na pozicijama podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te jačanju i funkcionalnosti države u interesu građana, navodi se u saopćnju iz kabineta ministrice Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...