KO JE PRVA DAMA FRANCUSKE: Brigitte je od Emmanuela Macrona starija čak 25 godina, bila mu je učiteljica u školi, a zbog njega je učinila NEVJEROVATNU STVAR

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (43) od večeras boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, a mnogi se pitaju hoće li mu se u pridružiti i supruga Brigitte Macron (68) s obzirom da je ovo prva službena posjeta nekog francuskog predsjednika Hrvatskoj od stjecanja nezavisnosti 1991. godine, piše "Slobodna Dalmacija".

  • Jeste li znali

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 2

Šarmantni Emmanuel 2017. je položio zakletvu za najmlađeg predsjednika Francuske. Od tog trenutka više se piše o njegovom braku s 25-godina starijom Brigitte, nego o političkim potezima.

Njihova veza izazivala je sablažnjavanje javnosti, pogotovo kad se doznalo da je sve započelo još u školskim klupama gdje je Brigitte bila učiteljica, a sadašnji francuski predsjednik učenik.

imageSupruga francuskog predsjednika od njega je starija 25 godina.(Foto: Ludovic Marin)

Fancuska novinarka Sylvie Bommel, autorica je biografije gospođe Macron naziva 'Imao je samo 17 godina'. U njoj piše kako je Brigitte bila profesorica francuskog u privatnoj školi koju je Emmanuel pohađao u Amiensu na sjeveru Francuske. U to je vrijeme živjela u rezidencijalnoj četvrti grada i bila je udana za uglednog bankara André-Louisa Auzièrea.

Vezu s Macronom započela je u proljeće 1994. godine kad je njemu bilo 16 godina, a njoj 40. Kad se to pročulo škola je počela dobivati anonimna pisma u kojima se osuđuje ponašanje njihove učiteljice. Otac i majka Emmanuela Macrona odlučili su potom sina poslati u Pariz. Međutim, njegova se romansa s fatalnom učiteljicom nastavila i dok je studirao na fakultetu za državne službenike, iako je ona tada bila udata.

- On je mlađi od njene djece što našoj podsvijesti dodaje još jednu dimenziju. Ako možete izlaziti s nekim mlađim od sina, podsvjesno mislimo da biste mogli izlaziti i sa svojim sinom. Stoga se čini da u tome ima nečega incestuoznog i mislim da je to ono što šokira ljude. Čitala sam užasne stvari napisane o njima, od toga da su perverzni do toga da sumnjaju da su stvarno zajedno, kazala je novinarka Bommel.

imageVezu s Macronom započela je 1994. godine dok mu je bila učiteljica u školi (Foto: Ludovic Marin)

Predsjednikovi pomoćnici željeli su zadržati Prvu damu u sjeni, no to im nije pošlo za rukom. Osobito u trenutku kad je ona odlučila radijskoj stanici RTL dati ekskluzivni intervju.

- To što nismo istih godina doista nije lako, a još je više komplicirano kada je, kao u našem slučaju, toliko velika razlika u godinama. Svi mi radimo pogreške. I on je samo čovjek. Duboko mu vjerujem. Tu smo jedno za drugo 24 sata na dan, iznimno povezani. Između nas ne postoje nikakve prepreke, niti išta može stati između nas, rekla je Brigitte koja je s Emmanuelom u braku 14 godina.

Zbog njega je ostavila prvog supruga, oca njeno troje djece.

imageFoto: Gonzalo Fuentes

- Trebalo mi je dugo vremena da shvatim što se točno događa između Emmanuela i mene, potom da riskiram sve i postanem mu supruga. U svemu tome nisam željela uništiti živote svoje djece, to jednostavno nije bila opcija. Naravno da sam ih povrijedila, kao i svako dijete čiji se roditelji rastanu, no, jednostavno, u jednom sam trenutku shvatila da je Emmanuel moj život, a to su i oni sami shvatili. S vremenom sam se naučila nositi s ružnim komentarima, iako mi je bilo teško. Jednostavno sam znala da i to mora proći. Postoje trenuci u životu kada treba donijeti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno, ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila sretna,  kazala je Prva dama Francuske, piše "Slobodna Dalmacija".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...