ŠAROVIĆ PORUČIO SCHMIDTU: “Dodik nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS. Narodu ne trebaju njegove lovačke priče nego…”

Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i omekšavanje

  • Politika

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 2

Nakon što je Christian Schmidt rekao je da je prijetnja "srpskih separatista" ponovnom uspostavom vlastite vojske za sada oslabjela, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je visokom predstavniku poručio kako je Dodikova reteriranja postalo i suvišno komentarisati jer isti scenarij gledamo već godinama.

"U stvarnosti, on nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS-a niti je imao bilo kakav racionalan plan za takvo nešto. Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo i potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i omekšavanje, uz neke nove spinove za javnost", navodi Šarović.

Šarović navodi kako je još nakon sastanka sa Vučićem postalo jasno da od Dodikove priče nema ništa. Ovo su dodatno potvrdili sastanci sa specijalnim izaslanikom SAD-a Gabrielom Escobarom i drugim izaslanicima međunarodne zajednice.

"Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem - da javnost i glasači to ne primete. Bar do izbora", naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove lovačke priče, nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti, navodi se na saopćenju na stranici SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...