“SB” NA PROTESTIMA RVI: "Minut je do 12 za mir u BiH" (FOTO)

Organizatori protesta kazali su kako ovim činom žele skrenuti pažnju javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 0

Preko puta OHR-a raširili su transparente koji na bosanskom i engleskom jeziku poručuju: “‘Minut do 12’ za mir i prosperitet u BiH” i “‘Minut do 12’, pamtimo nepravednu prošlost – gradimo pravednu budućnost”.

Organizatora protesta kazali su kako ovim činom žele skrenuti pažnju javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, piše N1.

Zbog protesta izmijenjen je režim saobraćaja koji se odnosi na ulice Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD-a u BiH.

“Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja”, saopćeno je ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...