ANDROID 12 ZBUNIO JE OVOM PROMJENOM: Ovako se može vratiti na staro

Izbornik za gestikulacije pravi je zlatni rudnik prilagodbi za svakodnevno korisničko iskustvo. Njegova najnovija opcija, premda je nema u imenu, uključuje i uređivanje funkcija različitih tipki.

  • HiTec

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 0

Ako spadate među veterane Androida i već ste navikli na gašenje uređaja dugim držanjem tipke za paljenje, nova iteracija operativnog sustava mogla vas je iznenaditi. Dugo držanje tipke također je omogućavalo ponovno pokretanje, zaključavanje ili slanje hitnog poziva, no sad su se stvari promijenile.

Nakon što ste nadogradili smartfon na Android 12 postoji šansa da su nastali problemi sa dugim držanjem tipke za paljenje - konkretno, ona nije radila ono što ste od nje tražili, već je počela pozivati Google Assistanta.

Ovo je,  piše Verge, došlo s novom verzijom operativnog sustava i navodno je dobra stvra stvar. Nasreću, dobru stvar možete pretvoriti u dobru staru stvar podešavanjem funkcije tipke u izborniku za gestikulacije.

Opcije za gašenje i sigurnosne funkcije dobit ćete pritiskom na tipku za paljenje i tipku za pojačanje zvuka - što je super ako ikad želite ugasiti smartfon. Ako želite smanjiti potrebu za starim postavkama i opcijom za gašenje uređaja dugim pritiskom na tipku za paljenje, ne brinite - to možete napraviti ulaskom u postavke uređaja.

U izborniku birajte opcije za gestikulaciju pritiskom na System > Gestures. Spustite se niz izbornik sve do stavke "Press and hold power button" i isključite pozivanje digitalnog asistenta deaktivacijom stavke "Hold for Assistant".

Jednostavno, zar ne?

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...