"GREŠKA" PARIŠKOG NADBISKUPA: Podnio ostavku, nakon što je prucurilo u javnosti da je mail umjesto ljubavnici uputio...

Biskupija je u četvrtak saopćila kako se u ovome slučaju nije radilo "o romantičnom ili seksualnom odnosu".

  • Šareni svijet

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 1

Pariški nadbiskup Michel Aupetit podnio je ove sedmice ostavku papi Franji nakon što je u medijima objavljeno da je imao intimne odnose sa ženom, što je on kasnije kategorički negirao, piše Le Monde.

Magazin Le Point napisao je da je Aupetit godinama imao prisan odnos s jednom ženskom osobom te da je cijela stvar izašla na vidjelo kada je tajnici zabunom poslao mail koji je bio namijenjen njegovoj ljubavnici.

Biskupija je u četvrtak saopćila kako se u ovome slučaju nije radilo "o romantičnom ili seksualnom odnosu".

"Priznajem da se moje ponašanje prema njoj moglo shvatiti dvosmisleno, odnosno kao da imamo intimnu vezu i seksualne odnose. No, ja to kategorički poričem, rekao je Aupetit za Le Point.

Zahtjev za ostavkom "nije priznanje krivnje, već gesta poniznosti", istaknula je biskupija i dodala kako je Aupetit podnio ostavku "jer shvaća da bi ova situacija mogla unijeti nemir među katolike u biskupiji".

Pitanje je hoće li papa Franjo prihvatiti njegovu ostavku, a njegov odgovor se može čekati i nekoliko sedmica,  piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...