"PRISTALICE PORAŽENIH IDEOLOGIJA POJEDINE DIJELOVE BiH SVOJATAJU...": U Australiji obilježen Dan državnosti BiH, Komšić i Džaferović se videolinkom obratili prisutnima

Bogatim kulturnim programom sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Abhca Leppington u Sydneyu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

  • Društvo

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 0

Na proslavi, između ostalih, obratili su se videolinkom predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, član Predsjedništva Bosna i Hercegovina Šefik Džaferović, počasni konzul Bosne i Hercegovine Amir Šahinović te predsjedavajući Vijeća bosanske zajednice NSW Safet Alispahić.

Šahinović je u obraćanju podsjetio da je 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu potvrđena državnost Bosne i Hercegovine na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a te četiri dana kasnije, 29. novembra u Jajcu na Drugom zasjedanju AVNOJ-a.

"Mi, kao društvo, ali i kao pojedinci, moramo imati snage suočiti se s istinom o prošlosti, moramo imati želju i volju da iz prošlosti učimo i naučimo. Mislim da tome može poslužiti i ovo naše današnje okupljanje", kazao je Šahinović.

Međutim, poručio je da pristalice poraženih ideologija i pojedinci državu Bosnu i Hercegovinu ili njene pojedine dijelove svojataju isključivo kao “svoje”, te da je vide onakvom kakvom je zapravo oni žele vidjeti, isključivo po svojoj mjeri, ne vodeći računa o ostalima i drugačijima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...